Over Wencke

Honesty and transparency make you vulnerable. Be honest and transparent anyway.

- Mother Theresa -

Wie is Wencke?

Dat je op deze website terecht bent gekomen is ook niet zomaar. ‘Per toeval’ oftewel synchroniteiten zijn je wegwijzers.

Maar natuurlijk wil je ook weten : “Wie is die Wencke dan? “

Ik ben Wencke Smits.

Gelukkig heb ik best jong, op mijn 16e, besloten zoveel mogelijk te leven alsof het mijn laatste dag is. Te kiezen om te doen wat me blij maakt. Dat maakte dat ik ervoor koos om aan Dansacademie Tilburg te gaan studeren om docente dansexpressie en folklore te worden, ondanks dat mijn omgeving liever had gezien dat ik een opleiding ging volgen waarbij geld en zekerheden gewaarborgd waren.

Naast mijn werk als danseres in het grote en de kleine theaters begon ik met lesgeven op projectbasis en vaak met een uitvoerend karakter. Een voorbeeld daarvan is workshops geven aan de opleiding “Artiest” die ik gaf op het koning Willem I college te ‘s-Hertogenbosch. Van uit het binnen theater maakte ik de switch naar het straattheater en vond ik mijn “familie” en passie bij Close Act Street Theatre. Een club geweldige performers, dansers en muzikanten waarmee ik 25 jaar lang de wereld over mocht reizen om al spelend verwondering te brengen bij een breed publiek. Naast mijn werk als danseres ging ik weer wat meer lesgeven, waarbij de focus langzaam verschoof van dans naar yoga en pilates, wat onderdeel was van mijn training als danseres.

In de tussentijd moeder geworden van een prachtige zoon, inmiddels een hele speciale man, hetgeen ervoor zorgde dat ik mijn ervaringen mocht gaan doorgeven en om weer van hem te leren.

De laatste jaren verliefd geworden op yin yoga als middel om te helen en te voelen. Zowel mezelf als de deelnemers de weg te laten vinden naar de plek in het hart waar je een bent met de bron, met alle levende wezens, daar waar je alle antwoorden vind.

Sinds afgelopen zomer heb ik weer een droom van me in de wereld gezet met het project “Spiritdance”. Een reis door de natuur en in jezelf, dansend met koptelefoons door het bos. Met een rijdende dj booth, waarbij ik de muziek afstem op de omgeving. Op prachtige plekken beleven we dans, meditatie en yoga.

En nu dus de volgende droom, het volgende project, een eigen plek, een eigen studio “Bij Wencke”. Alle ruimte en vrijheid om dingen te doen die mij en hopelijk ook jou blij maken.
Ruimte voor nieuwe initiatieven waar we allemaal blij van worden.
Die ruimte die me gegund word door Vitaal Totaal.

Wat kan Wencke jou bieden?

De klik tussen jou en je docent is erg belangrijk
De chemie kan je pas voelen in het echie.
Daarom mag je voordelig een proefles komen volgen. Lees hier over de voorwaarden.

Adres

Wencke Smits
Hambakenwetering 18
5231DC Den Bosch

Volg Wencke

Boek een les Bij Wencke: